Een coach opleiding volgen? Jezelf verder ontwikkelen als coach?

Voor een volwaardige opleiding tot coach vind je hier een aantal opleidingsinstituten. De vermelde coach-opleidingen zijn altijd geaccrediteerd door onder andere de NOBCO. Je kan hier complete coachingsopleidingen volgen, of je coachingvaardigheden uitbreiden en verdiepen. Ieder opleidingsinstituut heeft zijn eigen specialismen en zo kan je de coach worden die je wil zijn.


Logo Academie voor Coaching

Academie voor Coaching

Stad : Capelle aan den Ijssel
Geaccrediteerd : ja

Bij ons kan jij je ontwikkelen tot een professioneel coach en in coachend leidinggeven. Hiervoor bieden wij je onze erkende opleiding tot coach aan. Voor je verdere ontwikkeling als coach (en als mens) hebben we een drietal specialisaties.

Belangrijke doelstelling van de Academie:

Het verzorgen van kwalitatief hoogstaande opleidingen tot coach, die toch betaalbaar zijn.

Meer informatie over Academie voor Coaching


Logo Alba-academie

Alba-academie

Stad : Veldhoven
Geaccrediteerd : ja

Ons instituut is in 2003 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot hét post-HBO opleidingsinstituut voor Coaching en Leiderschap. We hebben een uitstekende kwaliteitsreputatie opgebouwd en we doen er alles aan om dat zo te houden. We willen niet de grootste zijn, maar wel de beste.

  • Sinds 2003
  • Post-HBO geaccrediteerd
  • Klanttevredenheid 9.7
  • Internationaal erkend
  • Doorgaande leerlijn
  • Bewezen methodieken

Meer informatie over Alba-academie


Logo Associatie voor Coaching

Associatie voor Coaching

Stad : Aarle-Rixtel
Geaccrediteerd : ja

Bij ons geloven we dat coaching de essentiële basis vormt voor doelgerichte ontwikkeling. Of het nu gaat om het versterken van individuen, teams of organisaties, coaching brengt beweging en zet mensen in beweging - een stap voorwaarts. Een degelijke coaching opleiding is cruciaal om dit effectief te kunnen toepassen. Coaching is meer dan alleen het zijn van een coach; het kan ook helpen bij het verbeteren van leiderschap en het bevorderen van teamdynamiek.

Onze diverse geaccrediteerde coachopleidingen voldoen aan de hoogste internationale standaarden. Naast uitgebreide langere trajecten bieden we ook kortere één- en meerdaagse programma's aan voor jouw ontwikkeling als coach.

Meer informatie over Associatie voor Coaching


Logo Atma Instituut

Atma Instituut

Stad : Amersfoort
Geaccrediteerd : ja

Het Atma Instituut is een gerenommeerd opleidingsinstituut voor HBO, Post-HBO en Post-WO opleidingen & trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling: LifeCoaching (in- en outdoor), Kindercoaching en Lichaamsgerichte Coaching. Atma stimuleert mensen vanuit hun ziel (atma) te leven en een leven te scheppen waarin eigen wensen en passies in harmonie zijn met de natuur.

Meer informatie over Atma Instituut


Logo Civas opleidingen

Civas opleidingen

Stad : Nederland
Geaccrediteerd : ja

Wat biedt Civas? Civas is al ruim 20 jaar dé specialist op het gebied van coaching, counseling, psychologie, HR, complementaire therapieën en persoonlijke groei.

Civas staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

Meer informatie over Civas opleidingen


Logo Coach College de Baak

Coach College de Baak

Stad : Driebergen
Geaccrediteerd : ja

De kern van counseling blijft verweven met al onze coachopleidingen: wij geloven dat persoonlijke en professionele groei hand in hand gaan voor coaches in opleiding.

Een coach moet beschikken over een breed scala aan modellen om effectief te kunnen werken in verschillende situaties met diverse coachees. Deze basis bieden wij. Bij Civas zien we coaching en counseling als essentiële instrumenten voor de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. Dit leiderschap strekt zich uit naar werksituaties en de privé-omgeving. Zelfkennis, authenticiteit en het vermogen om verbindingen aan te gaan zijn daarbij cruciale kwaliteiten die ontwikkeld kunnen worden.
 
 
 
 

Meer informatie over Coach College de Baak


Logo De Baak

De Baak

Stad : Driebergen
Geaccrediteerd : ja

Coachen is een professionele vaardigheid, maar vraagt ook persoonlijke verdieping. Die combinatie zet de koers naar meesterschap. Coachen vraagt verbinding met jezelf, met de ander, reflectie, bewustzijn, oefening, vallen en opstaan. De Baak richt zich op de ontwikkeling van de coach op een manier waarbij je kracht als persoon tot uiting komt.

Meer informatie over De Baak


Logo Emotionally Focused Therapy (EFT)

Emotionally Focused Therapy (EFT)

Stad : Amsterdam
Geaccrediteerd : ja

EFT zorgt voor betere relaties. In het gezin, op het werk en tussen geliefden. Een EFT-therapeut legt de focus op jullie patronen, waarbij emoties rustig en begripvol bespreekbaar worden. Grondlegger is dr. Sue Johnson. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt EFT zeer effectief in het verbeteren van relaties.

Meer informatie over Emotionally Focused Therapy (EFT)


Logo GITP

GITP

Stad : Almere, Amsterdam, Ede, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden,
Maastricht, Rotterdam, Utrecht, Zwolle
Geaccrediteerd : ja

Ontdek de kracht van GITP: Jaarlijks helpen we meer dan 15.000 individuen om hun talenten te ontplooien, een fris perspectief te creëren en de controle over hun loopbaan te heroveren. Bij GITP draait loopbaanontwikkeling om het bieden van inzicht in talenten en kwaliteiten.

Wil je de kans op succes in jouw persoonlijke ontwikkelingstraject vergroten? Ga direct aan de slag met de aangereikte ontwikkeladviezen na een assessment of training. Of krijg diepgaand inzicht bij (terugkerende) persoonlijke uitdagingen. Wij staan klaar om je verder te helpen.

Waarom kiezen voor coaching bij GITP?

  1. Ervaren trainers en NIP-organisatiepsychologen als jouw coaches.
  2. Coaching gecombineerd met online assessments voor extra inzichten.
  3. Gebruik van wetenschappelijk bewezen methodieken voor extra effectieve coaching.
  4. Vertrouw op GITP voor jouw coachingstraject en geef jouw persoonlijke ontwikkeling een boost met onze beproefde aanpak.

Meer informatie over GITP


Logo ICM

ICM

Stad : Utrecht
Geaccrediteerd : ja

U heeft de wens uzelf op professionele wijze te ontwikkelen tot coach. Wilt u weten hoe u met succes de effectiviteit van anderen kunt vergroten? Wilt u de verschillende coachingstechnieken en -instrumenten effectief kunnen hanteren en weten hoe u anderen echt in beweging kunt brengen? Dan is de ICM Coachingsopleiding zeker iets voor u!

Daarvoor bieden we ruim 250 opleidingen en trainingen aan, ontwikkelen we leeroplossingen op maat voor organisaties, organiseren we het hele jaar door evenementen en workshops en vullen we de ICM Campus dagelijks met nieuwe inspiratie.

Meer informatie over ICM


Logo Laudius Thuisstudies

Laudius Thuisstudies

Stad : Nederland
Geaccrediteerd : ja

Laudius heeft meer dan 40 jaar ervaring in thuisstudies. De cursussen sluiten aan op de laatste arbeidsmarkttrends. Kies uit 300 branche-erkende thuisstudies die digitaal binnen 1 minuut starten of op papier beschikbaar zijn. Je kunt studeren in je eigen tempo, waar en wanneer je wilt, en op elk moment examen afleggen. Ze bieden het laagste lesgeld van Nederland en begeleiden je met docenten die vak-experts zijn. De opleidingen zijn ISO- en CRKBO-gecertificeerd. Klanten beoordelen hen  gemiddeld met een 8,5 en een aanbevelingspercentage van 98%. Gebruik de moderne Online Campus voor huiswerk, contact met docenten en medestudenten. Ontdek hoe coaching bij Laudius je doelen kan bereiken.

Meer informatie over Laudius Thuisstudies


Logo Life University

Life University

Stad : Hilversum
Geaccrediteerd : ja

Welkom bij LIFE University, dé autoriteit in kwalitatieve Coaching-opleidingen sinds 2009. Ontdek onze Coach the Coach-methode, waarmee je professioneel leert coachen en anderen op inspirerende wijze begeleidt.

Ben je iemand die anderen graag begeleidt en adviseert? Merk je dat je jouw kennis, technieken en vaardigheden in coaching verder wilt ontwikkelen? Onze opleiding biedt de ideale gelegenheid om te leren hoe je op een professionele manier het gedrag van jouw gesprekspartner kunt beïnvloeden.

Waarom kiezen voor deze opleiding? Ontdek de waardevolle technieken en instrumenten die je nodig hebt om met plezier en succes anderen te coachen. Leer de essentiële vaardigheden die leiden tot effectieve coaching, zodat je met vertrouwen en resultaat anderen kunt begeleiden op hun pad naar groei en ontwikkeling.

Meer informatie over Life University


Logo NCOI

NCOI

Stad : Hilversum
Geaccrediteerd : ja

NCOI Opleidingen onderscheidt zich als de enige erkende opleidingsinstantie in Nederland die zich exclusief richt op werkende professionals. Bij NCOI is het mogelijk om deeltijds te studeren, naast je huidige baan, en op diverse niveaus, waaronder MBO, HBO en Master. Onze toewijding ligt in het volledig afstemmen van jouw opleiding op zowel je professionele als persoonlijke leven. Dankzij deze unieke studiemethode hebben we jaarlijks het genoegen om duizenden werkenden succesvol op te leiden, waarmee we al bijna 30 jaar lang de grootste opleider zijn voor werkend Nederland. Ontdek hoe NCOI je kan ondersteunen bij jouw professionele groei en ontwikkeling.

Meer informatie over NCOI


Logo Neethling Brain Instruments

Neethling Brain Instruments

Stad : Rijswijk
Geaccrediteerd : ja

Neethling Brain Instruments® is de grootste reeks Vragenlijsten ter wereld waarmee we de voorkeuren van het brein in kaart kunnen brengen. Dit breinprofiel is geen persoonlijkheidstest, maar maakt inzichtelijk welke breinprocessen u van nature gemakkelijk afgaan. Deze gevalideerde methode is ontwikkeld door Dr. Kobus Neethling.

Deze breinvoorkeuren beïnvloeden hoe u communiceert, werkt, studeert en hoe u met anderen omgaat. Met het inzicht in uw breinvoorkeuren en dat van anderen kunt u beter besluiten nemen op uw werk, in uw privéleven, uw eventuele studie, uw relaties en voor uw persoonlijke groei. Door het invullen van de vragenlijst krijgt u inzicht in uw breinprofiel.

Meer informatie over Neethling Brain Instruments


Logo Scheidegger

Scheidegger

Stad : Hilversum
Geaccrediteerd : ja

Ben je geïnteresseerd in het begeleiden en adviseren van anderen? Merk je in je dagelijks leven dat je een goede gesprekspartner bent voor collega's, familie of vrienden? Vind je het leuk om andere mensen verder te helpen en te begeleiden? Wil je professionele tools in handen krijgen om als professioneel coach aan de gang te kunnen en weten hoe je anderen echt in beweging kunt brengen? Dan is het HBO-programma Coaching echt iets voor jou!

Meer informatie over Scheidegger


Logo SchoolvoorCoaching

SchoolvoorCoaching

Stad : Utrecht
Geaccrediteerd : ja

Versterk jezelf, anderen en je organisatie Bij SchoolvoorCoaching omarmen we het idee van een continu leerproces. Al ruim 25 jaar leiden wij professionals, leiders en teams op in het vak van coaching, en hebben daarmee een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van coaching als een gerespecteerd vak in Nederland. In onze opleidingen vormen theoretische kaders de basis; echter, het échte onderscheid in jouw zuiverheid en daadkracht als coach, leider en mens komt voort uit de diepgaande persoonlijke ontwikkeling die wordt doorgemaakt. De synergie tussen kennis, vaardigheden en persoonlijk leiderschap legt een robuuste basis, waardoor je in staat bent om anderen op een wezenlijke en effectieve manier te begeleiden in hun ontwikkeling, ongeacht de rol die je vervult. Ontdek bij SchoolvoorCoaching hoe deze benadering jouw groei als professional bevordert.

Meer informatie over SchoolvoorCoaching


Logo Sonnevelt Opleidingen

Sonnevelt Opleidingen

Stad : Hedel
Geaccrediteerd : ja

Bij Sonnevelt geniet je van het breedste scala aan vitaliteitsstudies, waardoor je de perfecte opleiding kunt vinden die bij jou past. Het klassikale onderwijs creëert een stimulerende omgeving waarin studenten elkaar niet alleen raken, maar ook zelf geraakt worden, wat essentieel is voor een optimaal leer- en groeiproces.

Met een indrukwekkende staat van dienst sinds de oprichting in 1995, hebben ze meer dan 25.000 professionals opgeleid. Bij Sonnevelt vind je een team van 65 toegewijde en gekwalificeerde docenten die jou begeleiden op je educatieve reis.

De opleidingen zijn SNRO-geaccrediteerd en genieten erkenning van alle beroepsverenigingen in het complementaire zorgveld. Met locaties verspreid over heel Nederland, minimaliseren we jouw reistijd en maken we leren toegankelijk.

Bovendien bieden we uitgebreide SNRO-geaccrediteerde nascholingsmogelijkheden om jouw kennis up-to-date te houden. De studenten waarderen Sonnevelt al jaren gemiddeld met een indrukwekkende 9.

In 2023 zijn ze voor het 10de jaar op rij bekroond als de 'Beste Opleider van NL' op het gebied van vitaliteit en gezondheid. Kies voor Sonnevelt en investeer in een opleiding die jouw toekomst vormgeeft.

Meer informatie over Sonnevelt Opleidingen


Logo Teamchange

Teamchange

Stad : Amsterdam
Geaccrediteerd : ja

Een specialist voor de erkende opleidingen van teamcoaches en teamleiders.

Meer informatie over Teamchange


Logo The Lime Tree

The Lime Tree

Stad : Nederland
Geaccrediteerd : ja

Sinds 1996 bieden wij topkwaliteit en service in mediation opleidingen. Als marktleider hebben we een ISO-certificering (ISO 9001:2015) en erkenning van de Mediatorsfederatie Nederland. Kies uit diverse MfN-geaccrediteerde opleidingen om een MfN-registermediator te worden. The Lime Tree heeft sinds 1996 al meer dan 7.000 cursisten opgeleid, met trainers die zelf MfN-registermediator zijn. Ontdek ons ruime aanbod in vervolgopleidingen en profiteer van ons landelijk dekkend netwerk van ervaren mediators. Bij The Lime Tree ervaren cursisten persoonlijke, professionele en informele begeleiding. Kies voor kwaliteit en word een succesvolle mediator met The Lime Tree.

Meer informatie over The Lime Tree


Logo Zin Academie

Zin Academie

Stad : Den Haag
Geaccrediteerd : ja

Erkende Post HBO Coaching Opleiding

Gedurende de coachopleiding onderga je een diepgaande persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je vindt verbinding met je innerlijke zelf en transformeert tot je eigen instrument, doordrenkt met innerlijke rust en vertrouwen. Ontdek een bron van intuïtieve wijsheid in jezelf die altijd beschikbaar is. Daarnaast leer je anderen te begeleiden in het aanboren van deze bron.

De coachopleiding leert je te leven en te begeleiden vanuit je diepste kern. Je wordt heel, vrij en wijs in jouw benadering.

Meer informatie over Zin Academie