Coach omschrijving

... Even vertragen om vervolgens (weer) alle mogelijkheden en kansen te zien en te ontdekken!

Investeren in jezelf = investeren in je toekomst!

Kiezen voor een loopbaantraject is investeren in jezelf en je toekomst! Soms loop je vast in je baan of door ontslag, kan je niet kiezen na je studie of weet je niet hoe het verder moet, denk je dat je te oud bent etc. Vaak grijp je terug naar oude manieren om weer verder te komen en loop je vervolgens toch weer tegen die bekende muren op. Ik garandeer je dat het anders en beter kan!

Mijn coaching: de oplossing voor jou!

Mijn coachpraktijk bestaat inmiddels 14 jaar! Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in gedrag en drijfveren van mensen. Wat houd je tegen om je dromen uit te laten komen? En hoe kun je wel energiek en gelukkig door het leven gaan? Ik heb me hierin verder gespecialiseerd door een studie psychologie, een opleiding tot loopbaanadviseur, een NLP Master opleiding en een HRM opleiding. Daarnaast heb ik veel geleerd uit mijn eigen levenservaringen en is niets mij vreemd.

Zo werkt het!

Tijdens bespreken we wat ik voor jou kan betekenen en of je dat wilt! Vervolgens kijken we naar jouw levensbiografie en wat daar de patronen in zijn. Door middel van gesprekken en opdrachten gebaseerd op jouw behoeften wordt jouw vraag uiteindelijk beantwoord!

Een traject is vanaf 6 sessies

Beoordelingen door klanten van Lotte Smits van Waesberghe

Anoniem
Ik heb inmiddels een paar sessies gehad met Lotte, maar ik had al na sessie 1 een megaresultaat. Ik heb Lotte gekozen om meer balans in werk/prive te krijgen, door grondig te kijken naar de oorzaken waarom dat nu niet goed lukt.

Na de eerste sessie werd mijn moeder plots ernstig ziek en hadden we nog maar 2 weken voor ze overleed. Dankzij de sessie die ik met Lotte al had gehad toen, heb ik deze laatste weken in het leven van mijn moeder veel beter kunnen beleven dan ik anders had gekund. Onbetaalbaar. Ook nu in de verwerking achteraf helpt Lotte's coaching enorm. Terwijl ik hier dus oorspronkelijk helemaal niet voor kwam.

Lotte is flexibel en grondig in haar aanpak, waardoor ik al heel veel over mezelf heb geleerd wat ik nu al toepas in mijn dagelijks leven.
Anoniem
Op aanraden van een kennis van mij ben ik in contact gekomen met Lotte. Na ons eerste kennismakingsgesprek voelde het meteen goed en ben ik met haar een proces aangegaan en met succes!

Na afloop van elke sessie kreeg ik een opdracht mee die je steeds bewuster maakte waarom ik bepaalde keuzes heb of wil gaan maken en kom je gaandeweg de sessies er steeds meer achter welke stappen goed zijn om in je leven te nemen om uiteindelijk je doel te kunnen bereiken.
Stap voor stap kwam ik tot de kern waar ik nou echt gelukkig van word en wat mijn drijfveren zijn.
Lotte is heel benaderbaar en heeft mij naast deze sessies ook veel telefonisch geadviseerd in de vraagstukken die ik had. Het hele traject zie ik als een investering die ik de rest van mijn leven zal gebruiken.
Het heeft mijzelf niet alleen een beter inzicht gegeven in wat ik wil en kan maar ook heeft zij mij een aantal goede tips meegegeven die ik nog dagelijks gebruik. Kortom, ik kan iedereen aanraden om een traject met Lotte aan te gaan.

Succes bereik je namelijk niet alleen maar ook met de hulp van anderen!
Anoniem
Nadat ik door de corona crisis mijn droombaan verloor wist ik niet meer zo goed waar ik heen wilde met mijn carriere en ik was even kwijt wat bij mij past.
Via deze site kwam ik bij Lotte terecht en na het intake gesprek was ik er snel uit dat Lotte de coach voor mij was. In eerste instantie was het haar focus op de toekomst, haar vriendelijkheid en haar aanpak die mij aanspraken maar tijdens het traject kwam ik erachter dat Lotte goed luistert, onthoudt wat je zegt en daardoor ook goed verbanden kan leggen en voorbeelden kan geven. Daarnaast is Lotte doortastend en schuwt ze niet om je nog wat dieper te laten graven. Ze denkt na over de opdrachten die ze meegeeft en na elke sessie was het duidelijk waarom er voor een bepaalde opdracht gekozen was.
Aan het eind van het traject had ik mijn eigen verhaal duidelijk, weet ik wat bij mij past en weet ik wat belangrijk is voor mij om me goed te voelen in mijn baan. Dit kon ik tijden sollicitaties duidelijk overbrengen, wat mij een ontzettend leuke nieuwe baan heeft opgeleverd! Ik heb er ontzettend veel aan gehad en zou Lotte zeker aan iedereen aanraden.
Anoniem
Recent heb ik het coachingstraject bij Lotte afgerond. Ik kwam hier met een vraag over mijn carrière ('past dit nieuwe bedrijf wel bij mij') maar dit coachingstraject ging veel dieper dan dat. Samen met Lotte niet alleen rust in carrière gecreëerd maar ook op persoonlijk grote stappen gezet. Lotte is erg doortastend, kan direct haar vinger op het probleem leggen en laat je andere perspectieven van een probleem. Ik zou Lotte dan ook aan iedereen aanraden die hulp nodig heeft op carrière gebied óf op persoonlijk vlak.
Ester
Een paar maanden geleden heb ik mijn baan opgezegd. Het was het verkeerde bedrijf voor mij, met de verkeerde mensen en niet passende normen en waarden. Ik voelde mij na deze keuze opgelucht, maar ook onzeker en 'weer terug bij af'. Had ik in mijn loopbaan tot dan toe enkel de verkeerde keuzes gemaakt' En hoe moest ik er nu achter komen wat ik dan wél wil, wat ik het liefste doe, en hoe weet ik dat dan zéker' Met deze vragen kwam ik terecht bij Lotte, nadat ik met verschillende coaches een kennismakingsgesprek had gehad. Bij Lotte voelde ik mij meteen op mijn gemak én ik had direct het idee dat ze van aanpakken weet en met haar kennis en ervaring en kunde mij verder kon helpen. Het traject is nu bijna op zijn einde en ik had deze ervaring niet willen missen. Lotte geeft je inzichten die je dwingen tot nadenken en ze geeft je ruimte en tijd om over jezelf na te denken, iets waar je normaal gesproken (gek genoeg) nooit de tijd voor neemt. Ze geeft je goede opdrachten mee die leuk zijn om te doen, maar die je tegelijkertijd veel over jezelf vertellen. Wat ik met name meeneem uit de coaching-sessies is 'jezelf mogen zijn'. Dat iedereen anders is, en dat is OK. Ik zou Lotte daarom zeer zeker aan iedereen aanbevelen!
Carolien
Eigenlijk is het jammer dat je Lotte alleen tegenkomt als je ergens mee zit. Toen ik bij Lotte kwam zat ook ik een beetje vast, vooral in mijn werk. Lotte luisterde heel rustig naar wat ik zei en stelde soms lastige vragen die me aan het denken zetten. Daarnaast zette ze me ook aan het werk door huiswerk opdrachten mee te geven. Deze gaven, en geven me nu nog, ontzettend veel inzicht in mijn eigen doen en laten, overtuigingen die ik heb en sommige die ik had overgenomen van anderen. Ook gaf ze voorbeelden uit haar eigen leven en dat van mensen om haar heen.
Langzaam gingen we steeds verder terug naar de kern. Waar draaide het nou voor mij om, wat vind ik belangrijk en waar word ik oprecht blij en enthousiast van. Tijdens en na een sessie met Lotte vielen een hoop kwartjes op hun plek en merkte ik dat ik steeds dichter bij mezelf kwam en de richting die ik op wil met mijn werk. Daardoor werd ook duidelijk wat er op mijn werk aan schortte. Door kleine stapjes te nemen beweeg ik nu rustig in de richting waar ik graag wil zijn. De kwartjes vallen nu nog steeds en af en toe kijk ik ook terug naar de huiswerk opdrachten en dan word ik me weer bewust van waar ik mee bezig ben en krijg ik nog steeds mooie nieuwe inzichten. Lotte helpt je met heel veel geduld en humor je zelf weer op jouw spoor te krijgen. En dat doet ze heel goed. Als je naar iemand zoekt die rustig, nuchter en met beide benen op de grond staat, jou kan helpen om jezelf weer uit de knoop te halen dan raad ik Lotte van harte aan. Je zal er veel baat bij hebben, net als ik dat heb gehad en velen voor mij.
Anoniem
Via een vriendin ben ik bij Lotte terecht gekomen. Ik heb met verschillende coaches een kennismakingsgesprek gehad, en na het gesprek bij Lotte was mijn keuze snel gemaakt. Ik had een goeie baan maar wilde wat anders. Ik wist alleen niet zeker welke aspecten ik wel/niet wilde behouden van mijn huidige baan. En als ik het anders wilde doen; hoe dan' De opdrachten en gesprekken met Lotte hebben mij rust gegeven dat niet meteen alles moet worden omgegooid om ergens te komen. Ik ben ook op een andere manier naar dingen gaan kijken en ben mij bewuster van dingen die ik leuk/interessant vind. Dit had ik hiervoor helemaal niet en dit heeft mij enorm geholpen. Lotte zet je aan het werk gezet en dat was voor mij precies de manier om achter de antwoorden te komen waar ik naar op zoek was. Ik raad haar absoluut aan.
Anoniem
Zojuist een coaching traject bij Lotte afgerond. Door reorganisatie baan verloren waardoor ik tijd had na te denken over de toekomst (bedrijfsleven/dienstverlening/ZZP - zoveel opties!). Ik vroeg me met name af waarom ik me zo vaak ergerde aan collega's (sociale druk), de sfeer, politiek binnen een grote corporate. Lotte is erg professioneel en je voelt je bij haar gelijk op je gemak (een belangrijke voorwaarde voor het starten van een coaching traject wat mij betreft). Lotte gaf me inzicht meer te luisteren naar wat ik WIL en niet wat "hoort" of wat een ander vindt. Lotte gaf concrete tips om energie beter te managen en NEE te zeggen (zowel zakelijk als privé). Nog wat van Lotte's lessen: sommige minder leuke gebeurtenissen kunnen als een geschenk komen omdat ze je dwingen weer een andere stap (één in de juiste richting) te zetten. En.. beslissingen zijn niet onherroepelijk. Je kan altijd ergens op terugkomen. Superfijn om mijn hart bij Lotte te kunnen luchten en af en toe om mijzelf te lachen!! En om in te zien dat heel veel mensen met dezelfde issues worstelen.
Bas
Lotte is gefocust, vriendelijk en zeer professioneel.
Ik ben zeer tevreden over Lotte en haar kwaliteiten om mensen te helpen. Zo heeft zij mij precies geholpen op een manier die voor mij fijn is. Dank daarvoor.
Ik kan haar zeker aanraden voor iedereen die op zoek is naar een goede coach.
Rian
Ik raakte mijn baan kwijt in een reorganisatie. Had al langer het idee om voor mezelf te beginnen, alleen dat durfde ik niet (financieel, mentaal etc etc). Maar met een goede regeling van mijn ex-werkgever kon ik het financiële bezwaar overboord gooien.

Maar dan nog mijn mentale kracht....dus daarmee wilde ik aan de slag en ik kwam bij Lotte terecht. De rust in mijn hoofd brengen en mijzelf mijn kracht en kwaliteit laten inzien. Durven dromen en niet meer overal bang voor zijn. Vertrouwen hebben in mijzelf. SLOW down.

Met mooie en soms pittige opdrachten na elke sessie, leerde ik meer over mezelf. En heb veel praktische tips gekregen over het opzetten van mijn eigen onderneming. Mooie combinatie. Altijd in een prettige, rustige en veilige omgeving. Ik heb inzicht gekregen in mijn belemmerende overtuigingen en nog belangrijker: hoe ik deze om kan zetten in positieve gedachten.

Als ik toch te snel wilde gaan, riep Lotte mij weer tot de orde: SLOW down. En dat had ik soms gewoon even nodig.

Voor mij de juiste coach op het juiste moment. Ik kan Lotte van harte aanbevelen!
Anoniem
Mijn jaarcontract hield bijna op toen ik bij Lotte kwam en ik zat echt even in de knoop met wat ik wilde, welke richting ik op moest gaan op het gebied van werk, en hoe hoe ik hier achter moest komen. Lotte maakte mij direct al duidelijk dat zij kon helpen om dat 'a-ha'-moment te gaan vinden, gaf mij vertrouwen dat het ging lukken en dat ik mij vooral niet te veel zorgen moest maken. Ze heeft mij duidelijke inzichten gegeven dat ik vooral moet gaan doen waar ik gelukkig van wordt, en niet moet vasthouden aan 'ja maar dit heb ik gestudeerd, dus daar moet ik iets mee'. En toen ik dat kon loslaten ging er een wereld voor mij open. Dromen, dromen dromen, en hoe kan je die dromen omzetten in acties en hier naar toe werken en een succesvol en gelukkig persoon worden.

Lotte zit vol met voorbeelden, praktische tips, en helpt je om met een frisse blik ergens naar te kijken. Als ik ergens een soort van idee over had hielp ze mij om dit concreter te maken, te brainstormen en haar enthousiaste hielp mij dan weer verder. Ze neemt echt de tijd voor je! De huiswerk opdrachten zijn ook erg nuttig en verhelderend voor jezelf en hierdoor heb ik goed op een rijtje gekregen wie ik ben, wat ik goed kan en wat ik hier mee kan doen. Dank Lotte!
Claire
Inmiddels heb ik al enkele sessies met Lotte gehad en ga ik iedere keer naar huis met nieuwe stof om over na te denken. Ze raakt de juiste snaren en prikt goed door je heen. Bij eerdere coaches had ik vaak het gevoel dat deze 'met jouw wind mee waaiden', maar Lotte vraagt door en speelt - waar nodig - de advocaat van de duivel. Heel waardevol en daarnaast ook nog eens hartstikke gezellig. Ik zou Lotte absoluut aanraden!
Anouk
Oorspronkelijk kwam ik bij Lotte met de vraag "welke baan past nou eigenlijk bij mij"' Echter, deze bleek ik al snel gevonden te hebben, en daarom lag de focus van de coaching op het geven van praktische handvaten, meer inzicht krijgen in talenten en het realiseren van dromen. Ik vond Lotte's nuchtere, heldere en kritische benadering erg fijn, en ze heeft mij ontzettend geholpen, met name in de eerste weken van een nieuwe baan.
Het traject heeft veel vertrouwen gegeven en ik kan Lotte aan iedereen aanbevelen!
Anoniem
Dankzij Lotte heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een authentiek persoon waar ik heel blij van word!

Op een heel broos moment in mijn leven kreeg ik het lastig om nog voor mezelf te leven. Teveel invloeden werden mij opgedrongen door heel sterke personen die ook het dichtst bij mij stonden. Door de liefde voor deze personen ging ik volledig mee in hun gedachten over alles zonder te voelen dat dit ook was wat ik wou of juist niet wou. Ik voelde mezelf verscheuren en dus heel erg mijn ruimte, mijn zelf(ve) verliezen. Wanneer mij dit volledig aan het uitputten was kwam ik bij Lotte terecht. Door haar rust, ervaring en inzichten voelde ik mij heel vertrouwd en vooral begrepen. Zij heeft mij weer leren voelen wat goed voor mij was. Hoe ik mijn geluk zelf kan bepalen, maar vooral heeft ze mij doen ontwikkelen naar (zelf) een sterk persoon die grenzen kan aangeven wanneer nodig. Zo kan genieten van iedereen en alles zonder dat er over mij heen kan gelopen worden.
Het was voor mij telkens uitkijken naar de gesprekken met Lotte. Zij is een heel fijne sparringspartner, telkens kwam ik met een positieve mindset naar huis. Zij kon advies of de bevestiging geven die ik 100% nodig had.
Wegens verhuis naar het buitenland zal ik Lotte wellicht niet meer in de praktijk spreken, maar ik ben blij ze kort geleden opnieuw gesproken te hebben om mij te helpen in de keuze om naar het buitenland te vertrekken. Het liefst had ik Lotte nog kunnen spreken in de toekomst wanneer het nodig zou zijn, want ik weet dat ik er met haar altijd uitkom.
Ontzettend bedankt Lotte!
Anoniem
Ik heb een lieve man en 2 leuke, vrolijke dochtertjes. Ik heb altijd een uitdagende baan gehad met veel verantwoordelijkheden. Vanaf de buitenkant, lijkt alles perfect. Maar ik vroeg mij vaker af of dit alles is in het leven. Ik werkte hard voor iedereen, maar ik ben erachter gekomen dat ik mijzelf vergeet. Met veel moed heb ik mijn baan opgezegd en een sabbatical genomen. Ik ben bij Lotte terecht gekomen met veel vragen. Om Lotte als coach te hebben, is echt een cadeau. Ze kan goed luisteren, heeft geen vooroordelen, heeft pit maar ze geeft je de ruimte om na te denken over allerlei vragen. Maar het mooie is, dat ik gestimuleerd ben om die antwoorden zelf te vinden. Inmiddels heb ik mijn eigen balans terug, heb weer een leuke baan en mijn gezin is blij met de quality time. Het is een onbetaalbaar proces geweest.
Mariska R.
Ik kwam bij Lotte met een aantal vragen over een zeer onrustig gevoel over mijn nieuwe baan, of ik een carrière switch moest maken of dat ik toch in het juridisch werkveld moest blijven.

Lotte heeft mij op een prettige en doortastende manier laten realiseren wat voor persoon ik ben, hoe ik in elkaar zit en waarom ik op een bepaalde manier handel. Ze heeft mij handvatten gegeven om mijn eigen negativiteit te omzeilen en positief met werkgerelateerde situaties om te gaan. Dit gaf mij veel meer mentale rust en heldere focus op mijn doelen. Tegen het einde van het traject wist ik wat ik wilde en toen heeft Lotte mij praktische tips gegeven.

Het prettigst aan Lotte vind ik dat ze heel goed luistert en concreet iets doet met hetgeen ik vertelde.
Eline
Twijfel je of coaching wat voor jou is' Geen paniek, dat deed ik ook. Totdat ik vast kwam te zitten in m'n eigen spiraal aan gedachten en de vragen die ik eigenlijk wilde beantwoorden steeds moeilijker werden. Wie ben ik, wat wil ik en hoe moet het nu verder. En hoewel ik mezelf hoog inschatte om alle mogelijke scenario's te bedenken was het Lotte die mij net de vragen durfde te stellen die ik onbewust vermeed. Via onze gesprekken en opdrachten gingen we stap voor stap tot de kern, om nadien weer op te bouwen naar het nu. Lotte leert je zeker niet wat te denken, maar hoe anders te denken. En dit opent elke spiraal aan gedachten en levert een oneindig aantal oplossingen op. Kortom raad ik iedereen coaching aan, en al helemaal bij Lotte. Echt een investering in jezelf wat een leven lang mee gaat.
Anoniem
Ik ben het coachingstraject bij Lotte gaan volgen omdat ik niet gelukkig was in mijn job en mede daardoor erg negatief was. Ik wilde wat anders maar was erg onzeker. Dankzij de gesprekken met Lotte en de vele tips en tools die zij mij heeft meegegven voel ik me nu een stuk positiever en zelfverzekerder. Lotte heeft mij ook doen realizeren dat ik niet zomaar mijn passie op moet geven en dicht bij mezelf moet blijven. Ik ben blij dat ze dat is blijven zeggen. Ik weet nu wat ik wil en kan en ga vol goede moed mijn toekomst tegemoet.

Ik zou Lotte zeker aanbevelen. Ze heeft hele goede tips, tools, opdrachten en heeft heel snel door hoe je in elkaar zit. De gesprekken zijn fijn en door de verhalen die Lotte deelt over haar eigen ervaringen krijg je snel het gevoel dat ze je begrijpt en je echt goed kan helpen.
Saskia
Recentelijk heb ik een coaching traject bij Lotte afgerond. Ik was op zoek naar een nieuwe baan maar kon niet goed onder woorden brengen waar ik precies naar op zoek was. Het enige wat ik zeker wist, is dat ik iets totaal anders wilde gaan doen dan wat ik de afgelopen 5 jaar gedaan heb. Lotte heeft mij fantastisch begeleid tijdens dit traject. D.m.v. de gesprekken en de opdrachten heb ik heel duidelijk in kaart kunnen brengen wat ik niet alleen leuk, maar ook belangrijk vind. Dit traject heeft mij niet alleen op professioneel gebied geholpen maar ook zeker op persoonlijk vlak!
Solliciteren werd opeens een hele leuke activiteit en de sollicitaties verliepen soepel. Lotte is zeer professioneel in haar aanpak. Ze luistert goed, is goudeerlijk en bied je de juiste handvaten aan om stappen te zetten. Dit loopbaantraject heeft mij enorm geholpen en ik ga binnenkort beginnen aan precies die baan waar ik lange tijd naar op zoek ben geweest. Ik zou Lotte zonder twijfel aanbevelen om een coaching traject bij te volgen!!
Anoniem
Ik kwam bij Lotte met de vraag 'what's next''. Ik zat vast en wist niet goed wat mijn volgende stap moest zijn. Dankzij Lotte kreeg ik meer inzicht in wat me tegenhield. Ze leerde me hoe ik de controle kan houden over mijn carrière en dat ik in veel situaties meer macht heb dan ik denk. Terugkijkend op het traject merk ik dat ik haar praktische tips regelmatig toepas en ook in het algemeen op een frissere en meer opgeruimde manier met mijn carrière omga. Het traject heeft me ontzettend geholpen en ik zou haar zeker aanbevelen als een waardevolle investering in jezelf.

Schrijf zelf een beoordeling

Uw email-adres wordt NOOIT getoond op de Coaching Voor Mij website, maar: