Coach omschrijving

Ik bied lichaamsgerichte coaching voor stress / angst klachten en traumaverwerking. Ook geef ik sessies in de natuur gericht op Burn-out. Vergoedingen mogelijk.

Wil jij weer lekker in je vel zitten? Je weer vrij voelen en je zelf mogen zijn?

Zit je in een burn-out of voel je je overspannen? Wil je graag met hulp weer de regie in je leven terug?

Dan kan een lichaamsgerichte therapie of coaching hier zeker bij helpen.

Door middel van lichaamsgerichte coaching leer je te voelen wanneer jij stress nodig hebt en wanneer jij herstel/rust nodig hebt. Je leert af te stemmen op wat goed voor jou is, zodat je beter in staat bent de regie over je leven te pakken. Je leert je grenzen te herkennen en te uiten. Je wordt assertiver en accepteert jezelf voor wie je bent.

De meeste coachvragen zijn te herleiden tot de wens om uiting te geven aan degene wie we daadwerkelijk zijn. Vaak voelen we een blokkade doordat we geleerd hebben onze kwetsbaarheid af te schermen en onze ware emoties terug te houden. Ons lichaam weerspiegelt onze mentale blokkades. Dit kan resulteren in chronische spierspanningen in het lichaam. Door middel van gerichte lichaams- en ademhalingsoefeningen komen de spanningen in het lichaam geleidelijk los. Hier vanuit kijken we naar vragen als wie ben ik? Wat wil ik echt? Waar ben ik goed in en krijg ik energie van?

Binnen de sessies maak ik onder andere gebruik van The Polyvagal Theory. Deze theorie geeft je inzicht in de dynamieken die ten grondslag liggen van je veilig voelen en sociaal betrokken zijn. De functie van het autonome zenuwstelsel is jouw veiligheid zo goed mogelijk waarborgen. Dit doet jouw zenuwstelsel door te vechten, te vluchten of te bevriezen. Door bewustwording, te onderzoeken wat jouw triggers en hulpbronnen zijn zal de capaciteit om jezelf te reguleren groeien.

Traumaverwerking:
Ik geef ook Somatic Experiencing® (SE) sessies. Dit kan goed helpen wanneer je een heftige situatie hebt meegemaakt. Kort of lang geleden, dat maakt niet uit. SE richt zich op het herstel van veerkracht en vitaliteit door het ontladen van spanning en het integreren van levensenergie in het lichaam. Door onverwerkte traumatische ervaringen neemt je veerkracht af. Ze blokkeren het natuurlijke ritme en de regulatie van je zenuwstelsel. Dit kan leiden tot allerlei fysieke-, emotionele- en psychische klachten. Sensaties en emoties zijn de taal van ons lichaam, het ervaren van sensaties en emoties is daarom de ingang tot verwerking van trauma. Alleen praten is niet voldoende. Door het lichaam te helpen op een veilige en geleidelijke manier de vastzittende spanning ontladen, kan jouw levensenergie weer gaan stromen.

Vraag gratis kennismakingsgesprek aan

Beoordelingen door klanten van Kalyani Huisman

Djoeke
Ik kwam bij Kalyani terecht, omdat ik na sessies bij een psycholoog, meer behoefte had aan lichaamsgerichte begeleiding. Zij leerde mij beter naar mijn lichaam luisteren, waardoor ik nu beter voel waar mijn grenzen liggen en wanneer ik uit balans raak. Daarnaast heeft zij mij ook tools geleerd die ik in het dagelijks leven zelfstandig kan toepassen. Zij heeft mij door verschillende methodes (zoals een familieopstelling) nieuwe inzichten gegeven. Met haar geduld en openheid voelde ik mij echt gezien en gaf zij mij ruimte voor wat voor mij op dat moment nodig was.
Martijn
Door mijn sessies met Kalyani heb ik geleerd om veel meer te luisteren naar mijn lichaam. De sessies hebben er voor gezorgd dat ik niet alleen maar bezig ben met wat volgens mijn gedachten juist is, maar dieper te gaan en te leren luisteren naar wat je gevoel zegt. Dit is voor mij een belangrijke ontwikkeling geweest en heeft er voor gezorgd dat ik mij beter voel door bij beslissingen niet alleen mijn gedachten te laten spreken, maar te luisteren naar mijn lichaam.

Schrijf zelf een beoordeling


LET OP: We sturen u een e-mail met een link om uw beoordeling te bevestigen

Uw email-adres wordt NOOIT getoond op de Coaching Voor Mij website, maar: