Coach omschrijving

Ik ben post HBO gediplomeerd Loopbaancoach en directeur van het Nederlands Burnout Preventie Centrum.

Creatief, open minded en out of the box zijn termen die mij goed omschrijven. Uitgegroeid van verkoper in de schoenenwinkel tot commercieel directeur van een van de grootste inkooporganisaties in Nederland, om aansluitend de overstap te maken naar het oprichten van mijn eigen onderneming.

Juist het wisselend succes en de stevige tegenslagen die ik moest verwerken, hebben mij in positieve zin gevormd.

Ik coach bij vraagstukken op het gebied van loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.

De coachingstrajecten zijn effectief, helder, respectvol, doortastend, persoonlijk, vol humor, doelgericht en inspirerend.

Elk coachingstraject is uniek, omdat ieder mens uniek is.

Het is mijn uitdaging en expertise om met de gekozen werkwijze aan te sluiten bij jou als persoon. Je leven bestaat uit meer dan werk alleen. Alle aspecten die er voor jou toe doen zijn van belang. Vandaar dat ik kies voor een brede 360 graden insteek. Lééf, Voel, Werk en Zin. Meer inzicht in wat jou beweegt en waar je kwaliteiten en talenten liggen staat centraal in elk traject.

Tijdens de fases van het coachingstraject zet ik, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en ontwikkelbehoefte, verschillende methodieken en werkwijzen in.

Belangrijk hierin is dat de gekozen werkwijze aansluit bij jouw persoonlijkheid. Voor de een kan dat een e-assessment zijn, terwijl dat bij de ander juist een wandeling in de natuur kan zijn.

Effectieve methodieken en werkwijzen die ik inzet zijn onder andere:

  • Creatiespiraal
  • e-assessments
  • Loopbaanankers (Edgar Schein)
  • Biografisch werken
  • Schrijfopdrachten
  • Creatieve Loopbaanplanning

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor je kan betekenen? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan en ik neem snel contact met je op.

Vraag gratis kennismakingsgesprek aan

Beoordelingen door klanten van Joep Lochtenberg

Annette W.
Aan het eind van de coaching vroeg Joep mij een evaluatierapport in te vullen. Deze heb ik maar gewoon stukjes uit gekopieerd.

Heb je je coachdoel bereikt'
"Ja, het is voor mij duidelijk geworden dat ik op de goede plek zit.

Hoe heb je de coaching ervaren'
"In het begin spannend, omdat je niet precies weet hoe het gaat, maar uiteindelijk heel prettig. Door om de twee weken af te spreken, blijft te vaart erin. Je gaat niet te lang nadenken over dingen en komt gauw tot de kern. Ook is het fijn om eens met iemand te praten, die niet direct bij je werkgever betrokken is, maar die wel veel ervaring heeft met het coachen van mensen met een vergelijkbare werkplek. Het spiegelen van dingen die ik bij mijn werkgever ervaar en die blijkbaar heel herkenbaar zijn voor dit type werk, was erg fijn. Er werd tijdens de coaching duidelijk gevraagd in hoeverre mijn coachingsvraag beantwoord was, waardoor je weer een stap verder kon."

Hoe heb je mij ervaren'
"Joep, je bent een fijne coach. Ik heb niet veel vergelijkingsmateriaal, maar het is prettig om door jouw gecoacht te worden. Je stelt mensen goed op hun gemak, geeft ze de tijd en ruimte als ze dat nodig hebben tijdens en gesprek. Je luistert goed en vraagt goed door om tot de kern te komen. Tegelijkertijd weet je op een goede manier de vaart erin te houden en de werkvorm op maat aan te passen afhankelijk van de fase van het traject. Je bent volgens mij heel veelzijdig in het gebruiken van de verschillende werkvormen en let goed op wat een coachee nodig heeft."
Chantal Beuker
Mijn coaching doel 'Hervinden van positieve energie in mijn werk in privé' heb ik zeker bereikt. Ik heb mijn leidinggevende duidelijk kunnen vertellen wat ik graag wil in mijn werk en ik weet weer hoe het voelt om ergens blij van te worden zowel werk als privé ('zo blij als een kind').Ik vond de opdrachten geen 'belasting'. Sommige waren wel een uitdaging voor mij, maar de opdrachten zorgen voor nieuwe inzichten en dat ik verder kwam. Mijn coaching bij Joep heb ik ervaren als open, uitnodigend, ontspannen, creatief, uitdagend en dit allemaal met de nodige humor. Ik weet nu beter wat ik wil en ik heb weer de positieve energie in mijn werk hervonden! Nogmaals bedankt voor jouw coaching. Je hebt me veel inzichten gegeven en je hebt me weer laten voelen hoe het is om zo blij te zijn als een kind! :-)
Eric V.
Joep is een vakman en weet de juiste snaar te raken om positieve stappen te maken door je vooral in jezelf te laten geloven. In dit traject draaide het om mijzelf en mijn ontwikkeling. Joep maakt het persoonlijk en laat je hard werken d.m.v. (huiswerk)opdrachten om inzichtelijk te krijgen wie je bent en waar je voor staat. Vol zelfvertrouwen kan ik hier nu verder mee aan de slag en het traject heeft me absoluut sterker gemaakt. Het heeft me kritischer gemaakt in wat ik graag zou willen en hoe ik dat zie. Joep ik wil je nogmaals ontzettend bedanken voor je opbouwende feedback en inzichten die ik heb gedaan!
Het traject heeft me sterker gemaakt en duidelijk gemaakt waar ik voor sta en dat ik er toe doe!
Anoniem
De coaching van Joep is een persoonlijk programma dat mij inzicht heeft gegeven wie ik als mens ben en waar ik voor sta. Ik heb een veel beter beeld van mijzelf (wat mijn talenten en drijfveren zijn, wat ik leuk vind om te doen maar ook ben ik beter in staat om emoties of teleurstellingen te uiten). Hierdoor ben ik een krachtiger en emotioneel stabieler mens geworden. Dit stelt mij in staat om een prettige invulling te geven aan mijn werkzame leven door te doen waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg.
Marc
Joep is hartelijk, boezemt vertrouwen in, kan met mensen van alle rangen en standen omgaan, is een bijzonder aardig mens, je voelt je bij hem op je gemak. Hij heeft verstand van het zakenleven en een sterk ontwikkeld inzicht in mensen. Je gaat niet in therapie, maar praat over jouw leven. En je werkt eraan en dat vanuit een perspectief dat je nog niet kende, het is niet alleen praten, vooral ook poetsen: je krijgt huiswerk mee en zo ben je thuis ook goed en nuttig aan het werk.
Bij jouw eerste kennismakingsgesprek wordt verteld dat het nooit langer duurt dan zes tot acht sessies, dit klopt: Joep lijkt me de garantie voor succes, geregeld was ik bij therapeuten, bij drie of vier zelfs: het liep niet lekker, ik vond mijn draai niet. Joep maakt de belofte waar, inderdaad was het na een vijftal sessies geklaard.
Dankjewel Joep.
Janco Blonk
In het recente verleden heb ik een zestal sessies gehad met Joep. Naast de verschillende tests en oefeningen hebben de
gesprekken met Joep mij inzicht gegeven in mijn persoon. De sessies hebben mij geholpen om te relativeren en te bepalen wat echt belangrijk is. De humor van Joep helpt daar zeker bij.

Schrijf een beoordeling voor deze coach


LET OP: We sturen u een e-mail met een link om uw beoordeling te bevestigen

Uw email-adres wordt NOOIT getoond op de Coaching Voor Mij website, maar: