Coach omschrijving

Mijn achtergrond:

Ruim 27 jaar ben ik diëtist/leefstijlcoach. Ik heb o.a. jarenlang een praktijk gehad in Amsterdam en werk sinds 2011 als stress en burn-out coach en dietist (1992) wandelend in en om het Gooi maar ook in de regio’s Utrecht, Amersfoort en richting Utrecht. Voor wie een meerdaags coachingtraject wil, … ik werk ook op de Wadden en Spaanse eilanden. Mijn opleidingen voor levenscoach en stresscounselor / stress en burn-out coach heb ik gevolgd bij Sonnevelt Opleidingen. Daarnaast ben ik gecertificeerd mindfulness coach en shinrin-yokugids (bosbadgids). Ik vind wandelen, koken en lekker eten dé manieren om te ontspannen, het liefst op een eiland.

Mijn werkwijze:

Ik hou mijn consulten altijd wandelend in de natuur en op (wadden en Spaanse) eilanden. Deze informelere manier van begeleiding voelt voor de meeste mensen als erg prettig en zeer ontspannend. Als er stiltes vallen is dat geen probleem, je kijkt elkaar ook niet constant aan. Daarnaast is de natuur goed bruikbaar als metafoor om hardnekkige patronen zichtbaar te maken.

Bij mijn coaching vormen karakterstructuren meestal het uitgangspunt van de begeleiding, zowel bij dieetbegeleiding als bij stress- en burn-outcoaching. Zo is er bijvoorbeeld een structuur waarbij er een (onbewuste) angst is dat er niet voldoende is of de vrees verlaten te worden. Deze angst is ontstaan in de vroege jeugd en onbewust aanwezig. Zij of hij geeft veel aan anderen, zorgt graag voor anderen. Deze mensen hebben een neiging tot overgewicht en (eet)verslaving. Ook doen ze niet zo veel aan beweging en negeren hun eigen behoeften. Zij kunnen vaak moeilijk “loslaten” en kampen daardoor met overgewicht. Iedere structuur heeft zijn kwaliteiten en valkuilen. Herken jij dat je perfectionistisch bent, controle nodig hebt of een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt? Ervaar je zowel van jezelf, in je privésituatie als op het werk druk? Allemaal ingrediënten om chronische stress of een burn-out te krijgen. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak en de oplossing.

Ik werk op een holistische wijze, gebruik ontspan- en ervaringsoefeningen en maak gebruik van NLP. Ook vind ik het belangrijk dat er tijdens de sessies ruimte is voor humor en luchtigheid. Ik ben vooral voor een positieve insteek en wil je weer leren genieten van voeding en het leven. Ik werk met losse sessies en pakketten.

Hiervoor kun je bij mij terecht:

  • coaching bij overgewicht, darmklachten, HSP en hormonale klachten zoals de overgang
  • coaching bij chronische stress en burn-out
  • coaching bij levensvragen
  • voedingsproblematiek/dieet
  • vitaliteit

Vraag een kennismakingsgesprek aan

Beoordelingen door klanten van Ingrid Kop

EvA
Het is heel fijn om lekker te wandelen tijdens het praten. Het maakte het praten voor mij ook makkelijker. Door de gesprekken met Ingrid ben ik er achter gekomen wat wel en niet werkt voor mij qua voeding. Ze geeft goede tips en bruikbare recepten. Ze helpt stap voor stap om je doel te bereiken. Een hele fijne coach dus!
Caitlin
Als ik voor mijn gevoel een minder goede week achter de rug had, liet Ingrid me daar nooit slecht over voelen. In plaats van te zeggen wat ik allemaal niet goed deed, hielp ze me juist met oplossingen bedenken voor de dingen die minder goed gingen. Het wandelen over de hei was heerlijk. Het voelde zo niet als "een afspraak met de diëtiste" maar meer als gewoon een goede wandeling met leerzame en motiverende gesprekken. Dit heeft voor mij zeker weten goed gewerkt. Geen haast, geen strenge eetgewoontes maar gewoon rustig aan afvallen. Ik weet zeker dat ik het door deze methode heel lang vol kan houden, dankzij Ingrid!
Nicolette
Het is erg fijn om lopend over de hei over problemen met gewicht te praten. dat maakt het niet zo zwaar. Ook hoefde ik niet op de weegschaal Ingrid luistert goed, is oprecht geïnteresseerd en vraagt door en liet me zelf mijn doel bepalen. Dit werd gefinetuned tot het een haalbaar doel was. Ze heeft daarna veel uitgelegd over gezond eten. Ik dacht dat ik dat al deed maar door meer eiwitten en vetten te eten heb ik nu nooit meer trek tussendoor. Ik heb na 4 consulten mijn doelen bereikt en heb een nieuwe lifestyle die bij me past.heel erg fine. De grootste winst is niet dat ik ben afgevallen...dat is natuurlijk fijn, maar dat ik me zo lekker voel en heel veel energie heb is nog fijner.
Birgit
Door mijn wandelsessies met Ingrid, heb ik met een verfrissende visie op voeding kennisgemaakt. Lijnen (lees; honger hebben) hoeft gelukkig niet meer. Ik ga nu bewuster en verstandiger met voeding om..... Ook over mijn karakter heeft zij mij een aantal eye-openers gegeven. De wandelingen waren leerzaam en ik heb erg genoten van de persoonlijke aandacht!
Annemarie Kuiper
Ik ben erg tevreden met Ingrid als hardloopcoach. Ze heeft een goed schema voor ons groepje gemaakt en we gaan het gezette doel zeker halen. Ze houdt rekening met ieders capaciteiten en geeft advies op maat waar nodig. Ik heb me reeds aangemeld voor een vervolg cursus!
Marije van Koperen
Ingrid is mijn hardloopcoach. Altijd vrolijk en stimulerend. Duidelijk in haar communicatie. Zeer zorgvuldig in de voorbereidingen van haar training en ze houdt rekening met de mogelijkheden van de loper(s). Ik vind Ingrid een heel prettig mens en ben blij bij haar te mogen hardlopen. Ik heb er geen ervaring mee maar ik ben er van overtuigd dat ze een geweldige levenscoach /burn-out coach is, haar positieve persoonlijkheid en vriendelijk rust zijn daar tekenend voor.
Marjolein Kremer
Door Ingrid leer ik beter voor mezelf op te komen en mijn grenzen aan te geven. Ze is een zeer betrokken persoon. Mede Door Ingrid heb ik geleerd te accepteren dat ik niet alles onder controle kan hebben.
Wilma
Ingrid helpt mij inzicht te krijgen in mijn karakterstructuur en daarop voortbordurend geeft zij mij goede leefstijladviezen. Zij coacht vooral door goed te luisteren. Tijdens een wandelsessie kom ik daarom weer helemaal tot mezelf.
R. Brouwer
Met de wens om gezonder te gaan leven ben ik samen met Ingrid gaan hardlopen. Ingrid is altijd opgewekt en vrolijk en voelt mensen goed aan. Ze kan goed luisteren en dringt snel tot de kern door, waardoor ze tips en tools kan geven waar je echt wat aan hebt! Daarbij weet ze ook alles over voeding dus voor mij de perfecte coach:)!

Schrijf een beoordeling voor deze coach


LET OP: We sturen u een e-mail met een link om uw beoordeling te bevestigen

Uw email-adres wordt NOOIT getoond op de Coaching Voor Mij website, maar: