Coach omschrijving

Waar kom je vandaan, wat neem je mee en waar wil je naar toe? Dat zijn voor mij de meest belangrijke vertrekpunten bij iedere vorm van coaching of individuele therapie.

Het eerste verklaart hoe je geworden bent wie je bent, het tweede de invloed die dat heeft op jouw leven hier en nu en de derde geeft zicht op de doelen, de richting of oplossing die je voor jezelf kiest.

Het leven als een reis

Ik ervaar het leven als een reis, waarvoor geen beschrijving is gegeven, geen route of duidelijk plan en waarin wij onszelf steeds weer meenemen om al doende te ontdekken. Door het leven zelf leren wij als mens en we hebben daarvoor andere mensen nodig in het contact. Ervaringen uit het verleden kunnen ons belemmeren om voluit te leven. Dit beperkt ons in het hier en nu, in de omgang met vrienden, collega’s, onze partner. Door dit te onderzoeken en ons hiervoor open te stellen, ontdekken we weer wat ons werkelijke verlangen is, het verlangen naar verbinding, naar samenzijn, naar harmonie en liefde. Op het werk, in onze relaties en eigenlijk overal.

Wat zit er in mijn rugzak?

Compassie, levenskracht, lef, plezier, “reis” ervaring en steeds weer de nieuwsgierigheid om te willen ontdekken neem ik mee.

Zelfkennis is de sleutel tot verandering en vanuit mijn uitgebreide opleidingsachtergrond en ervaring kan ik daar vanuit verschillende invalshoeken instrumenten voor aanreiken. Ik werk ervarings- en lichaamsgericht, met oefeningen waardoor mensen meer in contact komen met zichzelf en hun diepere drijfveren. Uit het hoofd en in het hart, lijf en bekken. Door mijn tantrawerk (ik geef ook tantra workshops, trainingen en individuele massages) kan ik veel oefeningen aanreiken die hiertoe uitnodigen, waarbij we steeds weer op zoek gaan naar balans. Balans in jezelf, in je leven en in je relaties met anderen.

Reiservaring

Mijn manier van werken kenmerkt zich door vertrouwen, echtheid in het contact, betrokkenheid en speelsheid. Ik denk niet te “weten” wat voor jou de oplossing is, maar laat je graag ervaren en voelen wat jouw gedrag en mechanismen zijn, zodat jij het zelf anders kunt doen.

Naast mijn opleiding tot beroepskeuze adviseur/loopbaancoach, ben ik opgeleid bij Phoenix Opleidingen, waar ik heb geleerd hoe je mensen begeleidt in verschillende processen, zowel individueel als in de relatie. Daarnaast ben ik opgeleid als non-duaal coach en therapeut en heb ik vele trainingen en retraites gevolgd in binnen- en buitenland op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, lichaamsgericht werk (massage en bodywork) en tantra. Ik zal je steeds uitnodigen te voelen, te ervaren, te ontdekken wat er in jouw lijf gebeurt, zodat je hier meer aanwezig kunt zijn. Meer gegrond zijn in je lijf en je gevoel, betekent meer zeggingskracht, meer levensenergie en meer zelfvertrouwen. Dat geeft richting aan jouw leven en jouw intenties, zodat je kunt realiseren wat je wilt, in plaats van terugvallen in oude patronen, die jou niet meer passen.

Enkele belangrijke trefwoorden: Trefwoorden coachen, persoonlijke ontwikkeling, gedragsverandering, intimiteit, relaties, relatieproblemen, communicatie, drijfveren, echtheid, ervaren, persoonlijk leiderschap, levenskracht, massage, massagetherapie, NLP, oplossingsgericht, verbinding, vertrouwen, autonomie, authenticiteit, holistische benadering, lichaamsgerichte behandeling, tantrische methoden.

Geïnteresseerd in een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten? Laat dan een bericht achter en ik neem snel contact met je op!

Beoordelingen door klanten

M. van Spijk
Anina heb ik leren kennen als een sympathieke en deskundige therapeute. Een bijzondere vrouw met veel levenswijsheid. Door een ontslag was mijn zelfvertrouwen tot een dieptepunt gedaald, maar enkele gesprekken met Anina waren voldoende om mijn kracht terug te vinden.
R. Krechting
Anina heb ik ervaren als een prettig persoon naast een echte professional. Ik heb ervaren dat Anina snel doordringt tot de kern van het werkelijke probleem. Hierdoor heb ik echt stappen kunnen zetten voor een nieuwe frisse start. Het traject via Anina heeft zelfs meer gebracht dan ik van te voren op had gerekend.

Schrijf zelf een beoordeling

Uw email-adres wordt NOOIT getoond op de Coaching Voor Mij website, maar: